Sigurimi i kafshëve: a mund të sigurohet kafsha ime?

Jo çdo kafshë mund të kalohet mbi një Merr sigurimin e kafshëve shtëpiake. Në përgjithësi, ofertat e siguruesve kanë për qëllim pronarët e qenve dhe maceve, shumë pak ofrojnë sigurimin e kafshëve shtëpiake ose madje edhe kafshëve të mëdha. Llamas, alpacas, dhi, mini derra, zogj të përkëdhelur dhe madje edhe bagëtia mund të sigurohen me disa ofrues. Në shumicën e rasteve, megjithatë, ata janë pronarë të qenve ose maceve që duan sigurimin e kafshëve shtëpiake. Por këtu vlen edhe për sa vijon: Jo çdo kafshë është me të vërtetë e sigurueshme.

A mund të sigurohet kafshët e mia

Një pyetje e moshës

Shumica e ofruesve të sigurimit të kafshëve vendosin një kufi moshe: qentë dhe macet nga tre muajsh mund të sigurohen. Arsyeja: kafshët shumë të reja shpesh shkaktojnë kosto të lartë dhe janë shumë më të ndjeshëm ndaj sëmundjeve. Në moshën tre muaj, kur qentë e vegjël lejohen të largohen nga nënat e tyre, ata tashmë janë të imunizuar kundër një sërë sëmundjesh dhe kanë më pak të ngjarë të infektohen dhe infektohen

Në të kundërt, edhe kafshët më të moshuara nuk mund të sigurohen për një periudhë të pakufizuar. Kufiri është zakonisht shtatë vjet. Nëse kafsha është më e vjetër, siguruesit supozojnë se rreziku i sëmundjes është natyrisht më i lartë dhe nuk do t'i pranojë më këta kafshë. Nëse qeni ose macja tashmë janë të siguruar me këtë ofrues, atëherë nuk do të hiqet nga sigurimi. Në disa raste, primet më të larta shkaktohen, por edhe këtu ka tani ofruesit që bëjnë pa to dhe lënë primet në nivelin e zakonshëm për kafshët e moshuara.

Pyetje të rëndësishme përpara paraqitjes së aplikacionit

Sigurimi i kafshëve nuk pranon kafshë të sëmurë kronikë ose vuajnë nga sëmundje. Shumica e ofruesve nuk paguajnë për këtë të fundit edhe nëse problemet bëhen të dukshme pasi është nënshkruar kontrata dhe kafsha më parë nuk ka treguar anomali. Pyetjet e mëposhtme japin informacione nëse kafsha është e sigurueshme ose jo:

    • Qeni / macja është e sëmurë kronike?
    • A është kafsha e sëmurë tashmë?
    • A ka një dëm aksidenti?
    • A është kafsha më e re se tre muaj ose më e vjetër se shtatë vjet?

Disa sigurues mbulojnë shpenzimet e trajtimit të sëmundjeve kronike kur ato së pari ndodhin me një kontratë ekzistuese të sigurimeve. Shumë probleme shëndetësore të zakonshme që janë tipike për racën nuk mund të mbulohen. Kafshët pastaj mund të sigurohen, por sëmundjet speciale ose dëmet pasuese nuk përjashtohen nga marrja e përfitimeve.

Përfundim: Jo çdo kafshë është e sigurueshme

Përveç faktit se jo çdo kafshë është e siguruar nën sigurimin e kafshëve për shkak të specieve, jo çdo qen apo mace pranohet. Kafshët që janë sëmurë tashmë, janë të sëmurë kronikë ose vuajnë nga sëmundje trashëgimore nuk janë të siguruar, gjë që vlen edhe për kafshët që janë më të vjetër se shtatë vjet. 

Rreziku i kostove të larta është shumë i madh për kompaninë e sigurimeve. Në këtë drejtim, nuk bën përjashtime ndaj zbritjeve më të larta, kafshët në fjalë thjesht duhet të sigurohen ndryshe. Përndryshe, shumica e kafshëve shtëpiake duhet të mbulohen nga sigurimi i kafshëve, pasi tani ka shumë norma speciale dhe pako shtesë për shumë raste.

A jeni i interesuar në sigurimin e kafshëve? Këtu mund të gjeni ofertat për Krahasoni sigurimin e kafshëve shtëpiake dhe përcaktoni se cili sigurues ju përshtatet më së miri juve dhe kafshëve tuaja.

pjesë

Ndani në facebook
Ndani në twitter
Ndani në google
Ndani në linkedin
Ndani në whatsapp

Gjeni sigurimin e kafshëve

Krahasoni të gjithë ofruesit në Zvicër shpejt dhe pa pagesë.

Ju gjithashtu mund të interesoheni për këto artikuj: